در ابتدا دکتر عبدیپور دبیر علمی کنگره بین­ المللی علامه بهابادی به تشریح فعالیت­ها و برنامه­های کنگره پرداخت.

سپس حجت الاسلام والمسلمین ربانی معاون دبیرخانه کنگره علمی و بین المللی امناء الرسل بیان داشت: «برای برگزاری کنگره و همایش های علامه بهابادی یزدی یک منطقی را تعریف کنید و براساس جدول برنامه­ریزی، فعالیت­های خود را تعریف نمابید و با مشخص نمودن زمان هریک از برنامه های دبیرخانه، تلاش کنید جریان کنگره خیلی طولانی نشود، البته لازمه این کار، حمایت دستگاه­های اجرایی استان یزد و کشوراز دبیرخانه است.

نکته دیگر این است که تجربیات کنگره­های دیگر را بکار بگیرید و از ظرفیت مراکز احیای آثار و دیگر مراکز دانشگاهی وحوزوی استفاده نمایید.

ضمناً می توانید بر اساس فرمایشات مقام معظم رهبری در باره یزد که فرمودند: "می توان  یزد را دار العلم نامید" برنامه­ریزی و تمرکز داشته باشید و یک تشکل و دبیرخانه برای تبیین و تثبیت دارالعلم بودن یزد راه اندازی نمایید. این دارالعلم می­تواند فعالیت دبیرخانه  را به یک حرکت و یک فعالیت مستمر تبدیل نماید.

حجت الاسلام والمسلمین ربانی افزود: «قطعاً حرکت دبیرخانه یک حرکت نظام­مند است که برکات زیادی برای استان یزد و حوزه­های علمیه دارد. در این زمینه آیت الله اعرافی و آیت الله ناصری می توانند نقش محوری داشته باشند و این حرکت را تبدیل به یک جریان فکری و دارای نقشه راه نمایند.

این حرکت علمی جهادی می­بایست از علامه بهابادی آغاز شود و بعد از آن اقدامات دیگری صورت گیرد تا ایده رهبر انقلاب تحقق پیدا کند.»

رئیس انجمن مهدویت حوزه خاطر نشان کرد: «احیاء اندیشمند بزرگی مانند علامه بهابادی که از میان فعالیت­های علمی حوزوی  به میدان تحولات سیاسی اجتماعی وارد شده، می­تواند در جایگاه یک اسوه، برای جامعه روحانیت قرار گیرد. حکمرانی یک عالم شیعی در نجف اشرف یک رخداد کم نظیر  و بسیار ارزشمند است و برای حوزه­های برکات زیادی دارد.  نکته پایانی مخاطب سازی است و می بایست بدنه مدارس علمیه را وارد صحنه کنید.»

در ادامه حجت الاسلام و المسلمین اسکندری دبیر کنگره علمی و بین المللی امناء الرسل اظهار داشت:

«درابتدا باید از زحمات شما و همه مدیران دبیرخانه کنگره علامه یزدی بهابادی تشکر نمایم. در گزارش فعالیت‌های دبیرخانه نشان دادید که در طول چند سال گذشته فعالیت های زیادی را انجام داده اید و انجام اینگونه امور به این سادگی نیست. ما تجربه این امور را داریم و می­دانیم این کنگره­ها که هم باید آثار شخصیت را احیا نماید و هم ایشان را در نشست ها، همایش­ها و تولید آثار معرفی نماید، کار آسانی نیست و بسیار پرمشقت است.»

معاون سابق فرهنگی تبلیغی دفتر تبلیغات حوزه علمیه قم در ادامه افزود: «برخلاف شخصیت علامه سید محمدمهدی موسوی خرسان  [1]که یک شخصیت علمی در حوزه تراث شیعه بودند اما در میان عموم مردم و حوزویان ناشناخته بود، علامه بهابادی یزدی هم شخصیت علمی هستند که طلاب و حوزه­های علمیه با آثار ایشان آشنا هستند و هم یک شخصیت اجتماعی اثرگذاری هستند که برای عموم مردم و خواص جذاب است و می­تواند یک الگو تمام عیار باشد. از این رو هزینه کردن برای یک سری فعالیت های تبلیغی و ترویجی لازم است.

 شخصیت علامه بهابادی نه تنها برای جوامع ایران و عراق مهم است، بلکه برای کلیه اندیشمندان شیعه و سنی در جهان اسلام هم مهم می­باشد.

باید اولویت دبیرخانه در مرحله اول معرفی علامه در سطح جهانی باشد و بعنوان یک شخصیت علمی، فکری و اجتماعی معرفی گردد. من حتی شخصیت ایشان را فراتر از جهان اسلام می­دانم.

دبیرخانه علامه بهابادی باید تلاش کند که اولویت ها را لحاظ نماید وبرای آنها بسته­های علمی تعریف نماید.

ایشان خاطر نشان کردند که ما در دبیرخانه کنگره علمی و بین المللی امناء الرسل بدنبال این هستیم که اولا شخصیت­ها را در یک وفاق شیعی معرفی نمایم ثانیا در یک وفاق شیعی و اهل سنت.ثالثا در یک وفاق اندیشمندان جهانی و ادیانی و این راهبرد را در تدوین مقالات و کتاب ها در نظر می گیریم و شایسته است که دبیرخانه کنگره علامه بهابادی هم چنین رویکردی داشته باشد.

در ضمن بهتر است که دبیرخانه از ظرفیت شبکه های ماهواره­ای عربی برای معرفی ابعاد علمی و عملی ایشان استفاده نماید و تلاش کند در میان مراکز و سازمان­های علمی و فرهنگی داخل و خارج از کشور انگیزه ایجاد نماید که خودشان بیایند و بخشی از کار دبیرخانه را متقبل شوند.

ما باید تلاش کنیم حوزه­های قم و نجف به هم نزدیک شوند و مشترکات را تقویت کنیم و دوگانه سازی را از بین ببریم. برای تحقق این مهم  باید به همکاری­های مشترک اهتمام ویژه داشته باشیم.

ما در دبیرخانه کنگره علمی و بین المللی امناء الرسل آمادگی کامل داریم در این زمینه و مدل همکاری به شما کمک نماییم و می توانیم  تجربیات خودمان را با دبیرخانه کنگره علامه بهابادی به اشتراک بگذاریم.»

 

 

 

 

[1] سید محمدمهدی موسوی خِرْسان (۱۳۴۷ق-۱۴۴۵ق)، عالم شیعه اهل نجف، تصحیح‌کننده کتاب‌های شیعی، نویسنده و تراجم‌نگار است. او گردآورنده کتاب موسوعة عبدالله بن عباس با موضوع ابن‌عباس پسرعمو و صحابی پیامبر(ص) است، که در ۲۱ جلد به چاپ رسیده است. سید ابوالقاسم خویی و سید محسن طباطبائی حکیم از استادان اویند و عالمانی چون آقابزرگ تهرانی و سید عبدالاعلی سبزواری به او اجازه روایت داده‌اند.

 

کنگره امناء الرسل با تجلیل از سید محمدمهدی خرسان در شهرهای نجف و قم برگزار شد.

ویژه نامه ها

ویژه نامه 1 ویژه نامه 2  معرفی آثار  معرفی آثار(انگلیسی)
ویژه نامه (عربی) حکیم بهابادی در یک نگاه (فارسی) حکیم بهابادی در یک نگاه (انگلیسی) حکیم بهابادی در یک نگاه (ترکی)
TPL_BACKTOTOP