در ابتدا دکتر عبدیپور دبیر علمی کنگره بین­المللی علامه بهابادی به تشریح فعالیت­ها و برنامه­های کنگره پرداخت.

سپس حجت الاسلام والمسلمین ربانی معاون دبیرخانه کنگره علمی و بین المللی امناء الرسل بیان داشت: «برای برگزاری کنگره و همایش های علامه بهابادی یزدی یک منطقی را تعریف کنید و براساس جدول برنامه­ریزی، فعالیت­های خود را تعریف نمابید و با مشخص نمودن زمان هریک از برنامه های دبیرخانه، تلاش کنید جریان کنگره خیلی طولانی نشود، البته لازمه این کار، حمایت دستگاه­های اجرایی استان یزد و کشوراز دبیرخانه است.

نکته دیگر این است که تجربیات کنگره­های دیگر را بکار بگیرید و از ظرفیت مراکز احیای آثار و دیگر مراکز دانشگاهی وحوزوی استفاده نمایید.

ضمناً می توانید بر اساس فرمایشات مقام معظم رهبری در باره یزد که فرمودند: "می توان  یزد را دار العلم نامید" برنامه­ریزی و تمرکز داشته باشید و یک تشکل و دبیرخانه ...

حجت الاسلام دکتر سید علی حسینی‌زاد؛ معاون پژوهش پژوهشگاه قرآن و حدیث:

مهم‌تر از اینکه علامه ملاعبدالله بهابادی را یک شخص بدانیم، یعنی در خلاء، آثار ایشان را ببینیم، باید بدانیم که علامه ملاعبدالله بهابادی بین دو تمدن فکری ماست، یکی مدرسه شیراز، که دشتکی‌ها و دوانی‌ها هستند و از سوی دیگر قزوین[1]و مدرسه نجف در عصر مقدس اردبیلی (ملاعبدالله در دو مدرسه شیراز و نجف حضور داشت).

 دوره صفویه یک دوره تحول تاریخی در تشیع است که  شیعه موفق می‌شود قدرت سیاسی را به‌دست گیرد.  چنانچه بتوان فضای آن دوره را به‌خوبی انعکاس داد، کار خیلی مهمی صورت گرفته است.  مساله مهم دیگر همین  نواقصی است که درباره علامه ملاعبدالله بهابادی و آثار ایشان و در باره مدرسه شیراز وجود دارد.

اصل آن دوره تاریخی غیر از شخصیت‌هایی مانند محقق کرکی و ملاعبدالله و شیخ بهایی و.. دوره‌ای از  نسخه‌های خطی فراوانی وجود دارد. خاندان ...

ایشان اظهار داشتند: معرفی سیره و اندیشه بزرگان جهان تشیع که نگاه تقریبی داشتند و منشا خدمات به حوزه های علمیه شدن یک ضرورت اجتناب ناپذیر برای مراکز علمی فرهنگی داخل و خارج است.

رایزن فرهنگی ایران در پاکستان علامه بهابادی را یک چهره بین المللی و شناخته شده برای مسلمانان شیعه و سنی دانستند چرا که ایشان هم در بعد علمی و هم در بعد مدیریتی چهره ای شناخته شده است در عین حال نسل جدید می بایست با اندیشه ها و منظومه فکری ایشان آشنا شوند و ما بعنوان رایزنی با همکاری دیگر مراکز فرهنگی پاکستان تلاش خواهیم کرد زمینه معرفی این اندیشمند منطقی و تقریبی را فراهم نمایم.

در این دیدار محورهای زیر مورد توافق طرفین قرار گرفت:

ترجمه منظومه فکری علامه به زبان اردو

دوبله انیمیشن -موشن گرافی و مستند علامه به زبان اردو

برگزاری نشست ها علمی

رصد نسخ خطی علامه در کتابخانه های پاکستان

 تدوین پایان نامه و مقالات ...

 

پس‌از اعلام مراتب تشکر و سپاسگزاری خود به اعضاء هیات کنگره علامه بهابادی اظهار داشتند : هیچ ملتی به بزرگی نمی‌رسد مگراین‌که گذشته‌ی خود را بشناسد ، حفظ کرده و به نسل‌های بعدی منتقل نماید . درختان قوی روی ریشه های ستبر رشد می‌نمایند و درخت قابلی می‌شوند . نگاه به گذشته باید برای ساختن آینده‌ای بهتر باشد . سرمایه‌ها باید تبدیل به امکانی برای حرکت به سوی آینده شوند . علامه شخصیتی تمدن‌ساز است و احیاء اندیشه و تفکر ایشان وظیفه همه ماست . وی در مورد کشور عراق گفت : مای ما با عراقی‌ها یک مای به ‌هم ‌پیوسته است . باید هویت عراقی برادران عراقی ما حفظ شود . عراق فعال در عرصه‌های گوناگون موردنظر ماست . چون عراق یکی از بازوهای قوی تمدن اسلامی است . روی این مسئله باید دقت شود . در کارهای علمی و فرهنگی و شخصیت‌های مشترک مانند علامه ، روی مسئله وحدت حساس باشید و خردمندانه حرکت کنید . سبک مدیریت ...

اعلام رسمی همکاری پژوهشگاه قرآن و حدیث با دبیرخانه کتگره بین المللی علامه بهابادی یزدی

محورهای همکاری:

برگزاری نشست ها و کارگاها ی علمی

تدوین مقالات و پایان نامه ها

ارزیابی و نقد آثار

مشارکت در همایش های بین المللی ایران و عراق

شایان ذکر است همایش بین المللی علامه بهابادی یزدی سوم و چهارم آبان سال جاری در دانشگاه آزاد یزد و بیست نهم بهمن و سی ام بهمن ماه در دانشگاه کوفه عراق برگزار خواهد شد.

حمایت و همکاری بنیاد پژوهش‌های آستان قدس رضوی، مرکز الهدی للدراسات الحوزویة عراق و موسسه الهدی للعلاقات الدولیه از برنامه‌ها و همایش‌های بین المللی دبیرخانه کنگره بین المللی علامه بهابادی یزدی 

 در این جلسه پس از تبادل نظر و بیان جایگاه علامه بهابادی در علوم عقلی در قرن دهم، دکتر میرخان رییس مجمع بر همکاری‌های متقابل در زمینه‌ برنامه های مشترک از سوی طرفین تأکید کردند.

محورهای مورد تفاهم:

برگزاری پیش نشست کنگره در محل مجمع و دیگر کشور ها

درج نام و لوگوی مجمع در کنگره

مشارکت اعضا و وابستگان مجمع برای ارسال مقاله به کنگره

استفاده از مجموعه نسخ خطی مجمع برای کنگره و تبادل نسخ خطی

حمایت مجمع از دعوت مهمانان خارجی کنگره

استفاده از سالن همایش ها و نشست های مجمع

شایان ذکر است: مجمع فلاسفه ایران در سال ۱۳۹۶ با هدف هم اندیشی پیرامون موضوعات مختلف علوم انسانی و واکاوی در مسائل فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و … تاسیس شده است.

این مجمع در حال حاضر با استفاده از ظرفیت های عظیم اندیشمندان و صاحب نظران حوزه های مختلف علمی در جهت مساله یابی، هم اندیشی و ترویج عقلانیت در سطح مراکز ...

در دیدار دبیرعلمی کنگره با رئیس موسسه و مدیران گروه های منطق و کلام، محورهای زیر مورد توافق رسید:

همکاری موسسه دربرگزاری پیش نشست کنگره در محل موسسه و دیگر کشور ها

نظارت علمی گروهای منطق و فلسفه بر آثار احیای شده علامه

مشارکت اعضا موسسه در تدوین مقالات مصاحبه با اساتید موسسه

معرفی منظومه فکری علامه در مجلات بین المللی به زبان های: انگلیسی،آلمانی

دکتر عبدی پور ضمن تشکر از توجه و پیگیری رایزن محترم ج.ا.ا در عراق نسبت به کنگره بین المللی علامه ملا عبدالله بهابادی یزدی ، نتایج سفر به عراق و دیدار های صورت گرفته اعضای دبیرخانه ، موارد مهم و قابل پیگیری برای برگزاری هر چه بهتر این کنگره ارائه دادند.

ایشان علامه بهابادی و خاندان ملالی را بخش مهمی از تاریخ نجف و عراق دانستند که می بایست این مقطع تاریخی بازخوانی و در تاریخ تمدن و حکمرانی عراق ثبت گردد.

در این نشست صمیمی دبیرعلمی کنگره خواهان همکاری سازمان فرهنگ و ارتباطات و اسلامی ، جامعه المصطفی و نمایندگی مقام معظم رهبری و سایر نهادهای ایرانی از همایش های دانشگاه کوفه ، حوزوی علمیه نجف اشرف و نشست تخصصی در بیت الحکمه و سایر برنامه های دبیرخانه در عراق شدند و مقرر شد اعضای دبیرخانه با مدیران ارشد این برای حمایت همه جانبه از این برنامه دیداری های داشته باشند.

در ادامه دبیر علمی کنگره ...

 از حضور اساتید معظم متشکرم. آن مقداری که آقایان تا اینجا از لحاظ جایگاه اجتماعی و تاریخیِ این سلسله توصیف کردند، بجا و مهم بود و یکی از مسائلی هست که واقعا نیاز به بررسی دارد. معروف است که این‌ها سالیان سال کلیددار خزانه‌ی امیرالمؤمنین(ع) بودند. این خیلی مهم است. چرا این‌ها و چرا بهابادی و چرا بچه‌ها و خاندان او؟ این مهم است.

یکی از حلقه‎های مفقوده، مسئله‌ی نامه‌ها و دست‌نوشته‌های ایشان با کشورهای مختلف است که هنوز به‎دست نیامده است. باید دنبال آن‌ها گشت و پیدا کرد و ببینیم که آن منابع کجاست. آن مقدار از نسخه‌هایی که توانستیم در این مدت 5-6 ماه در زمینه‌های کلام، فلسفه، ادبیات و فقه از ایشان به دست بیاوریم،  22 عنوان اثر بود که بعضی را به وی نسبت داده‌اند و بعضی هم قطعی است.

البته قبل از ورود به بحث این را هم خدمت‌تان عرض کردم که مسئله‌ی نسخه‌شناسی و نسخه‌یابی یکی از مسائل بسیار سخت و ...

این جلسه در محل دبیرخانه انجمن های علمی با حضور حجه الاسلام والمسلمین دکتر سید باقری رئیس انجمن مطالعات سیاسی، حجه الاسلام و المسلمین دکتر مطهری رئیس انجمن تاریخ و حجه الاسلام والمسلمین معلمی رئیس انجمن معرفت شناسی حوزه و اعضاء دبیرخانه کنگره علامه بهابادی برگزار شد.

 

ابتدا حجه الاسلام والمسلمین هروی مسئول کمیته علمی و محتوای دبیرخانه کنگره با بیان شخصیت علمی و اجتماعی علامه ملاعبدالله بهابادی به تأثیر این عالم بزرگ در تاریخ تشیع ایران و ارتباط با حکومت شیعی صفویه پرداخت و گفت: «اعمال ولایت فقیه توسط ایشان و حکومت و قضاوت عادلانه در عتبات عراق، نشانه توجه علمای قدیم شیعه به ولایت فقیه بوده است.»

 

دکتر عبدیپور دبیر علمی کنگره علامه بهابادی هم با بیان اقدامات دبیرخانه کنگره در جهت شناخت و شناساندن این عالم بزرگ، به بیانات مقام معظم رهبری در سفر به استان یزد درخصوص علامه ملاعبدالله ...

تدوین منظومه فکری علامه ملا عبدالله بهابادی یزدی یکی از مهم‌ترین پروژه‌های پژوهشی در دست اقدام دبیرخانه کنگره بین المللی علامه بهابادی یزدی است.

در این اثر مجموعه از فلسفی ، کلامی ، تفسیری، تمدنی و سیاسی می باشد که توسط اساتید حوزه و دانشگاه نگارش شده و توسط استاد سید حسین صافی مدیر گروه ترجمه مؤسسة الهدی للعلاقات الدولیه ترجمه شده است.

دبیرخانه با رایزنی و ارتباط با مراکز علمی، آموزشی داخل و خارج از کشور تلاش خواهد کرد از ظرفیت علمی اساتید و متخصصان علوم اسلامی و انسانی استفاده نماید.

در این راستا از همه گروه‌های تخصصی دانشگاهی و حوزوی درخواست می‌شود ایده‌ها‌، یاداشت‌ها و مقالات خویش را به کمیته علمی کنگره ارسال کنند.

 فراخوان مقالات و پایان نامه‌ها در سایت دبیرخانه کنگره بارگذاری شده است و نویسندگان می‌توانند نسبت به نگارش مقالات براساس این فراخوان‌ها اقدام نمایند. مقالات برتر در ...

بازدید اعضاء دبیرخانه کنگره بین المللی علامه ملاعبدالله بهابادی یزدی از خبرگزاری ابنا

دبیر علمی کنگره و معاون بین الملل موسسه البیان با ارائه گزارشی از اقدامات دبیرخانه کنگره گفت: «علامه ملاعبدالله بهابادی علیرغم همه تألیفات و خدماتی که به تشیع داشته و همچنین جنبه بین المللی این شخصیت، گمنام و ناشناخته باقی مانده است و ما باید با کمک شما و ظرفیت های بین المللی شما انشاالله ایشان را به جامعه علمی در سطح بین المللی معرفی نماییم.»

دکتر عبدیپور با اشاره به تفسیر غلط از دوره صفویه و نقش علما در آن دوره، بر لزوم تبیین تأثیر حکومت صفوی در گسترش اسلام و تشیع و نقش علما در این رابطه تاکید کرد.

آقای صدرایی عارف با معرفی خبرگزاری ابنا به عنوان یک خبرگزاری مرتبط با اهل بیت علیهم السلام و در سطح بین المللی گفت: «خبرگزاری اهل بیت در خدمت معارف اهل بیت و مفاخر شیعه مانند ملاعبدالله بهابادی است.»

...

واقعا این یک خسارت کلان برای حوزه هست که شخصیت‎های خودش را نشناسد. شخصیتی کم‌نظیر، جامع و علمی در تراز علمای تراز اول حوزه‌. دارای فعالیت و استعداد در ابعاد اجتماعی سیاسی، زعامت و حاکمیت. نگاه تقریبی ایشان که نقطۀ شاخصی در زندگی ایشان است و در مقام نظر و عمل جریان دارد.

دبیر علمی کنگره علامه بهابادی ضمن بیان ابعاد شخصیتی و علمی علامه ملاعبدالله بهابادی یزدی گفت: «علامه بهابادی یکی از شخصیت های بین المللی و در تراز انقلاب اسلامی است که می توانند سوخت تمدنی جامعه شیعی و اسلامی را تأمین نمایند.»

دکتر عبدیپور افزود: «ملاعبدالله بهابادی ولایت فقیه را در نجف اشرف و در عتبات اعمال نمود. ایشان مولف کتابی است (حاشیه بر منطق تفتازانی) که حدود چهارصد سال در حوزه های علمیه تدریس می شد و اولین کتاب شیعی است که در حوزه های اهل سنت هم تدریس شده است.»

دبیرعلمی کنگره اظهار داشتند: درحال رایزنی با ...

در این دیدار صمیمی معاون محترم شبکه به سابقه و دستاوردها ی شگفت انگیز این شبکه پرداختند و اظهار داشتند: این شبکه در 16 اگوست 2008 راه اندازی شده و در فوریه 2009 رسما فعالیت رسانه ای خود را بصورت 24 ساعته آغاز نمود.

این شبکه اولین شبکه تلویزیون در اروپا می باشد.

همچنین این شبکه اولین شبکه ماهواره ای است که اذان و نماز شیعی احیای وآن را پخش می کند.

این شبکه برنامه های ترکیبی و متنوعی رابرای گروه های مختلف سنی پخش می کند و در کل اروپا نماینده داریم.

تا کنون 80 هزار مستبصر شدند.

ما ارتباط مستقیم با بیننده ها بصورت رایگان می گیریم.

این شبکه با شجاعت معارف اهل بیت را ترویج می نماید و به شبهات و سوالات مخاطبین پاسخ می دهد.

بزرگترین سرمایه و افتخار ما این است این شبکه مردم نهاد است و از هیچ دولتی کمک دریافت نمی کند.

این شبکه مراسم های مذهبی در عتبات مقدسه در نجف، کربلا، مشهد و قم را بصورت ...

در این دیدار دکتر عبدیپور به معرفی علامه ملاعبدالله بهابادی پرداخت و گزارشی از اقدامات دبیرخانه کنگره ارائه نمود.

دبیر علمی کنگره خواستار مساعدت جناب آقای پارسانیا در ارتباط و تعامل دبیرخانه با آستان قدس رضوی شد و با اشاره به توجه حضور دکتر محمد حسین هاشمی مدیر پژوهش دانشگاه باقرالعلوم علیه السلام در جلسه گفت: «از دانشگاه باقرالعلوم توقع همکاری بیشتری در زمینه پایان نامه و مقاله، نشست های علمی و نظارت علمی داریم.»

ایشان خواستار برگزاری جلسه با مدیران آن دانشگاه شد.

سپس حجه الاسلام والمسلمین هروی با بیان توضیحاتی درخصوص علامه ملاعبدالله بهابادی یزدی، به اقدامات انجام شده در خصوص شناسایی نسخ خطی منسوب به علامه اشاره داشت و درخواست نمود سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی در این زمینه همکاری نماید.

حجه الاسلام والمسلمین پارسانیا ضمن خوش آمدگویی به اعضاء دبیرخانه گفت: «خرسند شدیم که این ...

در این جلسه دکتر عبدیپور دبیر علمی کنگره علامه بهابادی یزدی با اشاره به زمینه های همکاری مجمع و پژوهشگاه مطالعات تقریبی گفت: «با توجه به سیره اندیشمندان شیعی در امر حاشیه نویسی بر کتب اهل سنت و کار مشترک علامه تفتازانی و ملاعبدالله یزدی  در کتاب تهذیب المنطق و در راستای احیای این سنت علمی – تمدنی  که آثار و برکاتی در امر تقریب و توسعه  علوم اسلامی داشته , این تجربه و دیپلماسی علمی سرمایه ای بزرگ برای بازخوانی علوم اسلامی و توسعه علوم انسانی در جهان اسلام است .

از این روی  شایسته است در دو حوزه  همکارهای مشترکی را باهم داشته باشیم:

الف) همکاری با دبیرخانه کنگره علامه بهابادی یزدی : احیای آثار و تولید محتوا و برگزاری نشست و همایش های بین المللی ایران ، عراق و لبنان (با مساعدت گروه های :کلام – تفسیر و علوم اجتماعی – احیای آثار و پاسخ به شبهات)

 ب) یک  یا چند نشست در داخل و خارج از کشور با ...

 

نشست اعضای هیئت علمی کنگره علامه بهابادی با مدیران گروه‌های پژوهشکده اسلام تمدنی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی برگزار شد.

 نشست اعضای هیئت علمی کنگره علامه بهابادی با مدیران گروه‌های پژوهشکده اسلام تمدنی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی برگزار شد.

این نشست که در دفتر مدیرگروه هنر و تمدن اسلامی پژوهشکده اسلام تمدنی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی برگزار شد، احمد زاده، مدیر گروه هنر و تمدن اسلامی در سخنانی اظهار کرد: معرفی علامه وظیفه همه ما است و این شخصیت برای جامعه امروز، می تواند الگوی علمی و عملی مناسبی باشد. علامه یک گرانیگاه تمدنی است.

در ادامه حجت الاسلام مکارم، متخصص نسخه شناسی آثار و اسناد خطی و تاریخی گفت ادامه داد: ما یک گروه ۴۰۰ نفره از متخصصین آثار خطی در تلگرام داریم. همچنین با بسیاری از کتابخانه و گنجینه های آثار خطی مرتبط هستیم و برای هر گونه همکاری آمادگی ...

در دیدار اعضاء دبیرخانه کنگره علامه بهابادی با رئیس پژوهشکده حکمت و دین پژوهی و اعضاء هیئت علمی و مسئولین گروه های مرتبط پژوهشگاه، ابتدا آیت الله هروی مسئول کمیته علمی دبیرخانه به بیان ابعاد شخصیتی ملاعبدالله بهابادی و آثار علمی و شاگردپروری ایشان پرداخت و سخنان مقام معظم رهبری در مورد علامه ملاعبدالله بهابادی را راهنما و آغازگر مسیر حرکت دبیرخانه کنگره خواند.

سپس دبیر علمی کنگره با ارائه گزارشی از اقدامات دبیرخانه در معرفی علامه بهابادی و برگزاری نشست های علمی، آثار در حال بررسی و احیاء آن علامه را برشمرد و به آثار در حال شناسایی ایشان اشاره نمود.

دکتر عبدی پور گفت: «علامه بهابادی تجلی گر ولایت فقیه در قرن دهم در عتبات بوده و یکی از علمایی است که پشتوانه فرهنگی ما و تأمین کننده سوخت تمدنی شیعه می باشد.»

 آقای حجت الاسلام محمد عرب صالحی رئیس پژوهشکده حکمت و دین پژوهی نیز گفت: «علی رغم ...

در این جلسه دبیر علمی کنگره، آقای دکتر عبدی پور اظهار داشت: «این کنگره براساس بیانات مقام معظم رهبری در سفر به استان یزد و اشاره به علمای آن دیار از جمله علامه ملاعبدالله بهابادی که علاوه بر ابعاد علمی و شاگرد پروری نمایی از ولایت فقیه را به جامعه ارائه داده ، آغاز به کار نموده است.» همچنین دبیر علمی کنگره گزارشی از عملکرد کنگره تاکنون ارائه نمود.

آقای دکتر ابوطالبی ضمن خوش آمدگویی گفت: «من علیرغم مطالعاتی که درخصوص علما و حکومت دوره صفویه داشته ام، لکن ابعاد شخصیت و عملکرد علامه بهابادی را نخوانده و نمی دانستم و متأسفانه ایشان حتی در جامعه علمی هم به درستی معرفی نشده اند. این که طلاب و دانش پژوهان بدانندکه یک شخصیت منطقی دارای ابعاد سیاسی و اجتماعی به صورت عملی بوده، بسیار مهم و تأثیرگذار است. معرفی این شخصیت علمی به منطقه ایشان و به کل کشور هویت بخشی می کند.»

دکتر ابوطالبی با معرفی ...

همکاری دانشگاه باقرالعلوم (ع) با دبیرخانه بین المللی علامه بهابادی

 با توجه به تغییرات مدیریتی دانشگاه باقر العلوم در راستای عملیاتی کردن مکاتبات قبلی جلسه مشترکی با حضور معاون و مدیران معاونت پزوهش دانشگاه باقرالعلوم با حضور دکتر فدایی و دکتر عبدی پور برگزار گردید.

در ابتدای این جلسه دبیر علمی کنگره علامه بهابادی گزارشی از فعالیت های علمی دبیرخانه کنگره علامه بهابادی را بیان نمود و اظهار داشت: «علامه بهابادی یکی از دانشمندان بزرگ جهان تشیع است که هم در مهندسی تمدن نوین تشیع در عصر صفویه نقش برجسته ای داشتند و هم در تولید دانش و گسترش حوزه علمیه نجف اشرف تاثیر گذار بوده و یک کنش گر سیاسی – اجتماعی در تراز انقلاب اسلامی می‌باشد، از این رو برگزاری همایش بین المللی این علامه گمنام در شرایط کنونی یک اقدام با اولویت است. چرا که جامعه برای ساختن آینده خود نیازمند شناخت خدمات علمی و اجتماعی ...

دکتر امینی مسئول دانشنامه ویکی شیعه مجمع جهانی اهل بیت(ع):

«ویکی شیعه با 13 تا 15 میلیون بازدید ماهانه در خدمت کنگره بزرگداشت علامه بهابادی است»

اعضاء دبیرخانه کنگره علامه بهابادی در دیدار از مجمع جهانی اهل بیت(ع) ضمن معرفی شخصیت علامه بهابادی و اقدامات و خدمات ایشان به تشیع، به تشریح برنامه های دبیرخانه پرداختند.

مسئول دانشنامه ویکی شیعه مجمع جهانی اهل بیت(ع) پس از خوش آمد گویی اظهار داشت: «بسیار خوب شخصیت علامه بهابادی را تبیین کردید. ایشان واقعا گمنام است و من در ویکی شیعه جستجو کردم مقاله معرفی علامه بهابادی را نداریم و ایشان بین خود ما هم غریب هست. ما در خدمت هستیم و باعث افتخار است که با این کار همکاری کنیم.»

آقای دکتر امینی اشاره کرد: «ما بطور متوسط ماهانه بین 13 تا 15 میلیون بازدید داریم در ایران و تقریبا تمامی کشورها. در 30 دقیقه اخیر 2550 نفر بازدید داشتیم و نشانه این است که ...

در دیدار با دکتر معینی فر معاون پژوهش دانشگاه ادیان و مذاهب و دکتر ولی پور و حجت الاسلام دکتر بطحائی، ابتدا اعضاء دبیرخانه به معرفی شخصیت ملاعبدالله بهابادی و آثار و اقدامات او پرداختند و گزارشی از فعالیت های دبیرخانه کنگره ارائه نمودند. ایشان اظهار داشتند در دور دوم سفارش مقالات در برخی از محورها خلأ و کمبود مقاله وجود دارد و امکان استفاده از ظرفیت دانشگاه می باشد اشاره کردند و خواستار همکاری در زمینه سفارش مقاله شدند.

همچنین دبیر علمی کنگره بیان داشت: «جهان منتظر این است که گفتمان تشیع را بشناسد و ما باید با استفاده از روش علامه بهابادی در استفاده از علوم انسانی و اسلامی گفتمان حقیقی شیعه را تبیین کنیم و به جهان معرفی کنیم.» دکتر عبدیپور اضافه کرد: «مشکلی که وجود دارد این که اطلاعات بسیار کمی درمورد زندگی نامه علامه ، چگونگی تحصیل، تدریس و همچنین دوران حکمرانی ایشان در نجف اشرف وجود ...

ابتدا اعضاء محترم دبیرخانه ضمن معرفی شخصیت علمی و اجتماعی علامه بهابادی، گزارش کارهای انجام شده را ارائه کرده و برنامه‌های کنگره را تشریح نمودند.

دبیر علمی کنگره در این جلسه، انگیزه برگزاری کنگره را فرمایشات مقام معظم رهبری در سفر ایشان به استان یزد دانستند و برنامه‌های تدوین شده دبیرخانه برای احیای آثار علامه ملا عبدالله بهابادی یزدی را تشریع نمودند و خاطر نشان کردند که دبیرخانه برای کمک به محققان و پژوهشگران ا قداماتی را به انجام رسانده:

تدوین کتاب شناخت‌نامه علامه ملاعبدالله بهابادی یزدی

تدوین کتاب سیره علمی و عملی علامه

تدوین کتاب مصاحبه‌ها

احیای برخی از آثار علامه در زمینه های فقه ، تفسیر، فلسفه و کلام

تولید دو ویژه‌نامه بنام " حکیم بهابادی" با همکاری نشریه افق حوزه

برگزاری سه پیش نشست ویژه در شهرهای قم، مشهد، استامبول

راه اندازی سایت علامه به زبان فارسی و عربی

تولید ...

◾️الف )  "تصحیح آثار منطقی ملاعبدلله بهابادی یزدی" شامل: الحاشیه علی التهذیب، حاشیه حاشیه شرح الشمسیة، ﺣﺎﺷﻴﺔ ﺣﺎﺷﻴﺔ ﺍﻟﺪﻭﺍﻧﻲ ﻋﻠﻲ ﺗﻬﺬﻳﺐ ﺍﻟﻤﻨﻄﻖ، حل ضابطة الاشكال الاربعة، شرح دیباجة العجالة، تعليقات علي ايساغوجي، رسالة شهاب، حاشية تهذيب المنطق (فارسی)

◾️ب) تصحيح انتقادي حواشي الحاشيه علی التهذیب  علامه بهابادي

◾️ج) تصحیح انتقادی حاشیة تهذيب المنطق )

🔻شرح خدمات:

1-  نسخه شناسي

2-  استنساخ

3-  مقابله

4-  تقويم نص

5-  تقطيع نص

6-  استخراج منابع

7-  تعليقه

8-  تقديم

 

▫️شایان ذکر است  برخی از آثار به صورت تک نسخه اند و برخی از آنها بسيار فراوان اند و گاه به بيش از صد نسخ  از یک اثر می رسد.

یک نکته مهم در خصوص کليه این دست  نگاشت ها، بررسی اعتبار آنهاست. این اقدام پيش از ورود عملياتی و بعد از بررسی و تایيد طرح صورت خواهد گرفت.

▪️بدیهی است مشاهده عينی نسخه، و گردآوری آنها از ...

اعضای دبیرخانه کنگره بزرگداشت علامه ملاعبدالله بهابادی یزدی از روابط عمومی و امور بین‌الملل کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی، بازدید کردند.

اعضای دبیرخانه کنگره بزرگداشت علامه ملاعبدالله بهابادی یزدی، در پی تلاش برای برگزاری کنگره‌ای برای این علامه بزرگ شیعی، درصدد جمع‌آوری منابع مرتبط با این علامه از کتابخانه‌های کشورهای ایران، ترکیه، عراق و.. هستند. بر این اساس، روز یکشنبه پانزدهم مرداد ماه 1402، با حضور در مجموعه کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی و بازدید از کتابخانه ایران‌شناسی مجلس، بخش خطی و مرکز اسناد کتابخانه، منابع مرتبط با علامه ملاعبدالله بهابادی یزدی را جستجو کردند.

جلسه با مدیران بخش اسناد خطی و تاریخی در ساعت 11 آغاز گردید . در این جلسه دکتر عبدی‌پور گفتند : یکی از وظایف دبیرخانه رصد و شناسایی آثار و نسخ خطی مربوط به علامه است . تاکنون حدود 90%  ...

دکتر موسی حقانی، رئیس پژوهشکده تاریخ معاصر، در دیدار هیات کنگره علامه بهابادی گفت: علامه بهابادی دارای یک شخصیت علمی و سیاسی است که متاسفانه جامعه معاصرو حتی روحانیون و دانشگاهیان هم ما نسبت به مقام علمی و فعالیت های سیاسی، اجتماعی و فرهنگی اطلاعات کافی ندارند.

پژوهشکده تاریخ معاصر حوزه کاری تاریخ معاصر است که ما معاصر را از دوره صفویه میدانیم و معتقدیم که معاصر از این حیث معاصر است که در زندگی ما تاثیر بگذارد.

اتفاقی که در دوره صفوی افتاد تا به امروز ایران ، منطقه و به طبع ان جهان را تحت تاثیر خود قرارداده، برخی جریان های سلفی و تکفیری مردم شیعی ایران را اولاد صفوی می دانند و می گویند شما شیعیان صفوی هستندو پیدایش تشیع را از دوره صفویه می دانند

متاسفانه اشتباه بزرگ دکتر شریعتی باعث شد که این دوگانه را به نام تشیع علوی -صفوی ایجاد کرد و این مساله ابزار دست داعش شده است؛ لذا در دوره ...

در راستای توسعه بخشی به همکاری های مشترک جامعه المصطفی و دبیرخانه کنگره جلسه مشترکی با حضور حجت الاسلام والمسلمین خالق پور قائم مقام جامعه المصطفی و معاون پژوهشی برگزار گردید.

در این نشست دکتر عبدی‌پور دبیر علمی کنگره ضمن ارائه جامعی از فعالیت‌های دبیرخانه کنگره از مساعدت های جامعه المصطفی در سفر هیات‌های اعزامی به ترکیه و عراق تشکر نمود و خواهان حمایت حداکثری جامعه المصطفی از برنامه‌های در دست اقدام دبیرخانه بین المللی علامه بهابادی شد.

قائم مقام جامعه المصطفی العالمیه با استقبال از تداوم همکاری المصطفی با کنگره خواهان مکاتبه و عقد قرارداد دبیرخانه در زمینه‌های ذیل شدند:

تعیین مشوق های دبیرخانه از نگارش پایان نامه ها دکتری و ارشد

تدوین مقالات توسط اساتید پژوهشگاه و مدارس تحت پوشش المصطفی

درج مقالات در نشریات علمی پژوهشی

ترجمه منظومه فکری علامه به زبان های مختلف

برگزاری نشست های ...

علامه شهرستانی با ذکر حدیثی از پیامبر اکرم (ص) اقدام پسندیده دبیرخانه کنگره علامه ملا عبدالله را قابل تقدیر دانستند. همچنین از آقای دکتر ترحمی که ابتدا اقدام به تحقیق و پژوهش و تألیف کتاب در مورد علامه داشتند، تشکر نمودند و به این نکته اشاره فرمودند که پژوهش ابتدایی پیرامون افرادی که مغمور و فراموش شده اند کار ساده ای نیست. همچنین اشاره نمودند که برای قوام و استحکام کار خود تا می توانید سند جمع آوری نمایید. ادعا ها اگر با سند همراه شود، کار متقن ، علمی و نفیس تر می شود. مثلا در مورد خزانه داری، بیت ملالی، آثار و ... مستنداتش را ضمیمه نمایید. آنچه مسلم است علامه شخصیتی بین المللی و قابل الگو برداری برای جامعه امروزی است.

ضمنا از این جمله علامه از قول ملا امین راضی در تذکره هفت اقلیم تقدیر نموده و یادداشت نمودند : « مهارت آخوند ملا عبدالله در فنون علم فقه به غایتی بوده که می گفته اگر متوجه ...

این جلسه در محل دفتر آقای دکتر احمدزاده ، مدیر گروه هنر و تمدن اسلامی، تشکیل شد.

پس از عرض خیرمقدم دکتر احمدزاده ، آقای دکتر عبدی پور پیرامون شخصیت علامه و هدف برگزاری کنگره بین المللی علامه ، بیاناتی ایراد نمود. سپس آیت الله هروی پیرامون شخصیت جامع الاطراف و شخصیت علمی ، اخلاقی و عرفانی ملا عبدالله بهابادی توضیحات مفصلی ارائه نمودند.

سپس دکتر احمدزاده بیان نمود : معرفی علامه وظیفه همه ماست و این شخصیت برای جامعه امروز ، می تواند الگوی علمی و عملی مناسبی باشد . علامه یک گرانیگاه تمدنی است.

سپس استاد مکارم ، متخصص نسخه شناسی آثار و اسناد خطی و تاریخی گفت : ما یک گروه 400 نفره از متخصصین آثار خطی در تلگرام داریم. همچنین با بسیاری از کتابخانه و گنجینه ها ی آثار خطی مرتبط هستیم و برای هر گونه همکاری آمادگی کامل داریم.

 استاد مکارم گفت : در ایران یک و نیم میلیون نسخه خطی ثبت شده وجود دارد ...

در راستای بهره‌گیری از تجربیات و ظرفیت‌های مراکز احیای آثار در داخل وخارج از کشور ، هیاتی از دبیرخانه کنگره علامه ملاعبدالله بهابادی در این مرکز حضور یافتند.

در ابتدای جلسه گزارشی از رصد آثار علامه و احیای برخی از آثار علامه از سوی دبیر علمی کنگره داده شد.

در ادامه جلسه دکتر عبدی پور آمادگی دبیرخانه کنگره را برای همکاری با این مرکز اعلام نمود.

سپس استاد شیخ قيس بهجة العطار مدیر مرکز احیای تراث عتبه عباسیه در مشهد مقدس ضمن تبیین فعالیت‌های این مرکز نکاتی را درباره مراحل احیای آثار اندیشمندان جهان تشیع مطرح نمودند و اظهار داشتند که برای احیای آثار هر یک از متفکران و بزرگان تشیع که بسیاری از آثار انها خطی می‌باشد می‌بایست امور ذیل در دستور کار کمیته نسخ شناسی کنگره قرار گیرد:

مرحله اول : مرحله رصد آثار

مرحله دوم : مقابله و تعیین اصالت آثار

مرحله سوم : احیاء و اولویت بندی آثار برای ...

اعلام همکاری مرکز اسلامی امام علی (ع) – انجمن بین المللی مطالعات ادیان و دفتر دفاع از حقوق اهل بیت (ع) سوئیس با دبیرخانه کنگره بین المللی علامه بهابادی یزدی در زمینه نشست‌های مشترک، تدوین مقالات، و مشارکت در همایش‌های بین المللی عراق و ایران

دکتر سیدعلی حسینی مدیر مرکز اسلامی امام علی (ع) لوگانوی سوئیس معرفی اندیشمندان بزرگ جهان تشیع به مجامع علمی خارج از کشور را از رسالت‌های مرکز و انجمن‌های علمی و فرهنگی در خارج از کشور دانست.

وی علامه بهابادی را یکی از شخصیت‌های مهم در قرن دهم دانست که نقش بسزایی را در تحکیم معارف تشیع به زبان علمی داشتند.

رئیس انجمن بین المللی مطالعات ادیان سوئیس علامه بهابادی را الگوی مناسب برای تعاملات سازننده ادیان و مذاهب دانست و اظهار داشت: حکیم بهابادی در مدت حکمرانی خویش در نجف اشراف با دولت‌های عثمانی و صفوی و همچنین مذاهب و اقلیت‌های دینی تعامل سازنده‌ای ...

 فلسفه با ورود خود به عالم اسلام، دست خوش تغییر و تحوّل و تکامل گردید و پس از آن، بر عرصه های گوناگون فرهنگ و تمدن اسلامی تأثیر گذاشت. ازجمله نقش های فلسفه در تمدن اسلامی را می توان نیازمندی تمدن به فلسفه در تمییز حقیقت از غیرحقیقت، تأثیر فلسفه در دین، تأثیر فلسفه در اخلاق، تأثیر فلسفه در سیاست و تبیین مدینة فاضله و تأثیر فلسفه در کلام دانست.

میراث‌های کهن و ارزشمند تمدن شیعی یکی از عرصه‌های ناشناخته در جهان معاصراست که بر مبنای آن آرا و دیدگاه‌های مختلفی در قالب دانش‌های اسلامی شکل گرفته است. علامه ملاعبدالله بهابادی یزدی از افتخارات سرزمین کهن و پرآواز ما به شمار می آید که در سده دهم هجری در زمینه ترویج دانشورزی و علم آموزی تلاش بسیار و موفقیت فراوان کسب نموده است.

موسسه حکمت و فلسفه با هدف معرفی جریان‌­های نوپدید فلسفی و نیز تبیین موضوعات جدید فلسفی اقدام به بسط فعالیت‌­های خود در ...

در جریان نشست مسئولان کنگره بین‌المللی علامه بهابادی یزدی و رایزن فرهنگی کشورمان در بغداد، شخصیت، سیره و افکار علامه بهابادی و راه‌های توسعه همکاری فرهنگی بین دو کشور بررسی شد.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، اعضای کمیته مرکزی کنگره بین‌المللی علامه بهابادی یزدی در جریان سفر به کشور عراق و حضور در رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در بغداد با حجت‌الاسلام غلامرضا اباذری، رایزن و محمدجواد نجفی، مسئول علمی ـ دانشگاهی این نمایندگی، دیدار و گفت‌وگو کردند.

این نشست با هدف برگزاری نشست‌های علمی با دانشگاه‌ها و مراکز علمی عراق در خصوص شخصیت، سیره و افکار علامه بهابادی با مشارکت رایزنی فرهنگی انجام شد.

رایزنی فرهنگی ایران در بغداد در سال جاری برنامه‌های مختلفی در خصوص برگزاری و حمایت از همایش‌ها و رویدادهای علمی و پژوهشی ایرانی در عراق را در پیش گرفته که ...

میراث‌های کهن و ارزشمند تمدن شیعی یکی از عرصه‌های ناشناخته در جهان معاصراست که بر مبنای آن آرا و دیدگاه‌های مختلفی در قالب دانش‌های اسلامی شکل گرفته است.

علامه ملاعبدالله بهابادی یزدی از افتخارات سرزمین کهن و پرآواز ما به شمار می آید که در سده دهم هجری در زمینه ترویج دانشورزی و علم آموزی تلاش بسیار و موفقیت فراوان کسب نموده است. مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران با گستره آموزشی خود در سطح کشور دارای 73 هزار طلبه خواهر می باشد و ظرفیت های بزرگ آموزشی و پژوهشی زیادی را در اختیار دارد که می تواند در عرصه های علمی مشارکت جدی داشته باشد نظربه این که زادگاه علامه بهابادی یزدی استان یزد می باشد ازسوی معاونت پژوهش مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران مدیریت مرکز حوزه علمیه خواهران استان یزد متولی پیگیری محورهای همکاری با دبیرخانه بین المللی کنگره علامه بهابادی یزدی شد در این راستا مرکز مدیریت ...

مرکز المشوره للدراسات و التنمیه بغداد  یک مرکز تحقیقی ، پژوهشی با تخصص های علوم اسلامی و انسانی ، جمعی از اساتید برجسته دانشگاه بغداد را دعوت به همکاری نموده است در چندین همایش مشترک با چندین مرکز دانشگاهی و پژوهشگاه های داخلی و خارجی عراق مشارکت داشته اند .

در این نشست دکتر حیدر عبدالزهره  مدیر مرکز ،کنگره بزرگداشت علما و احیای آثار ایشان را جزو الزمات مراکز علمی دانست و احترام و ارج نهادن به علم و میراث گران سنگی که از ایشان به جا مانده است مایه فخر و مباهات دانستند و افزودند شخصیت های صاحب تفکر و تعقل که در تاریخ پژوهشی اسلام نقش بسزایی ایفا کرده اند قابل ستودن و احترام هستند و پرداختن به سیره علمی و عملی آن ها جزو وظایف سنگینی است که بر دوش دانشگاهیان و حوزویان گذاشته شده است هر چند نظریه ها و آرای مختلفی ارائه می شود اما این اختلاف عقاید و اندیشه ها امری طبیعی است و به تبیین ، نقد و ...

در این موافقت‌نامه که در جلسه مورخ ۱۴۰۲/۳/۱۶ در دانشگاه کوفه منعقد گردید، پس از بحث و تبادل نظر طرفین با تشکیل یک کمیته علمی ناظر برتمام موضوعات علمی اعم از مقالات و پایان‌نامه‌های دانشجویی دکتری و کارشناسی ارشد، زمان و مکان برگزاری نشست‌های مشترک، دعوت از مدعوین منتخب جهت حضور در همایش‌های ایران و عراق موافقت به عمل آمد.

در این موافقت‌نامه مقرر گردید جناب آقایان:  دکتر عباس کلانتر خلیل آباد رئیس دانشگاه یزد، دکتر محسن عبود العبادی معاون امور علمی رئیس دانشگاه کوفه، دکتر هادی عبدالنبی التمیمی رئیس دانشکده اسلامی دانشگاه اسلامی نجف اشرف، دکتر ستار جبر الأعرجی رئیس دانشکده حقوق کوفه، دکتر حسن حمید فیاض رئیس دانشکده تربیت اسلامی کوفه، دکتر عمار عبود نصار استاد دانشکده ادبیات کوفه و دکتر حسن عبدی‌پور دبیر علمی کنگره به عنوان اعضای کمیته علمی کنگره بین المللی علامه ملاعبدالله بهابادی یزدی ...

جلسه و گفتگوی دبیر علمی کنگره بین المللی علامه ملا عبدالله بهابادی یزدی با مدیر مجمع عالی حکمت اسلامی قم

در این جلسه که با بررسی زمینه های مشترک علمی و دستیابی به نتایج ارزشمند جهت ارائه به کنگره در محل مجمع عالی حکمت اسلامی قم برگزار شد . دکتر خراسانی عملیاتی سازی پروژه را به بخش های مختلفی تقسیم کرد تا در هر بخش کارگروهی تخصصی مسئولیت انجام آن را به عهده بگیرند .

 ایشان فراهم شدن بستر مناسب برای یک کار مشترک تخصصی و علمی با دبیرخانه کنگره به فال نیک گرفته و در ادامه افزودند :  موضوعات فراخوان مقالات توسط مسئول همکاری های علمی مجمع جناب حجت الاسلام و المسلمین حسن زاده و از طریق فضای مجازی و پیام رسان های مجمع برای اساتید و اعضای هیئت علمی اطلاع رسانی خواهد شد . که در این بستر افرادی زیادی هستند که با مجمع عالی حکمت اسلامی در ارتباط می باشند .

در بخش برگزاری پیش نشست ها نیز این امکان ...

در راستای استفاده حداکثری از ظرفیت علمی  دانشگاه ها دور جدید رایزنی دبیرخانه کنگره برای جلب مشارکت حداکثری و هم افزایی با سایر مراکز علمی و پژوهش با دیدار از دانشگاه یزد ادامه یافت .
دانشگاه یزد به عنوان قطب علمی استان و داشتن ظرفیت های علمی و پژوهشی در ارائه مقالات و برگزاری نشست ها و همایش ها و همچنین دارا بودن دانشکده الهیات و معارف اسلامی جهت نیل به اهداف کنگره از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد .
در ابتدای جلسه تبیین شخصیت علمی علامه بهابادی یزدی توسط دبیر علمی کنگره بیان و اهم فعالیت های دبیرخانه از ابتدا تا دست یابی به نسخ خطی علامه از کتابخانه های داخل و خارج کشور  و همچنین ارتباط با پژوهشگاه ها و دانشگاه های دیگر کشور به سمع حضار رسید .
آقای عبدی پور دست یابی به نسخ خطی را فرایندی زمان بر و مستلزم مکاتبات و رایزنی ها و سفرهای متعهد دانسته و افزودند : توانستیم به اکثر نسخ خطی دست ...

در این دیدار دکتر دهقانی با تقدیر از تلاش های دبیرخانه کنگره، بر مشارکت در برنامه هایی که برای این کنگره پیش بینی شده است تأکید نموده و آن را مانند سایر همایش های برگزار شده در استان حائز اهمیت و توجه به حساب آوردند .

دبیر علمی کنگره نیز با تبیین شخصیت علمی و منطقی علامه ، به آثار منطقی ، فلسفی ، کلامی ، تفسیری ایشان و آثار تمدنی که بر فرهنگ شیعی دوره صفویه داشته و نیز تعامل با شاهان و حاکمان اشاره نمودند .
در ادامه رئیس دانشگاه آزاد یزد با بیان این که برگزاری پیش نشست های نخبگانی  و کرسی های تخصصی  در شناساندن این عالم برجسته نقش مؤثری دارد و در قدم اول از دبیر علمی کنگره در خواست نمودند تا به منظورانتقال اطلاعات و تبیین شخصیت علامه و معرفی ایشان در جمع اساتید و دانشجویان به تبیین ابعاد ناتشناخته علامه بهابادی یزدی بپردازند و یا در یک نشست مشترک مبادرت به این امر نمایند .
دکتر ...

اعضای کنگره بین المللی علامه ملا عبدالله بهابادی یزدی از دانشگاه میبد یزد با معاون و مدیر گروه های فقه و حقوق ، علوم قرآن و حدیث ، فلسفه و کلام  دانشکده الهیات دیدار و گفت وگو کردند.

در این دیدار، مذاکراتی در خصوص همکاری دو جانبه دانشگاه با دبیرخانه کنگره بین المللی علامه ملا عبدالله بهابادی یزدی صورت گرفت.

دکتر میر حسینی در ابتدا پاره ای از توضیحات را  در خصوص تأسیس دانشکده الهیات در آغاز به کار این دانشگاه با عنوان پردیس دانشگاه یزد و سپس اضافه شدن دانشکده فنی و مهندسی به آن ، از وضعیت اساتید و هیئت علمی و سطح قابل قبول این دانشگاه از نظر رتبه علمی و همچنین تعداد دانشجویان به سمع هیئت کنگره رساند.

در ادامه ، آیت الله هروی به تبیین شخصیت علامه ملا عبدالله بهابادی یزدی ، تألیفات ایشان  و نیز خدماتی که در زمان مدیریت عتبه مولی امیر المؤمنین در نجف اشرف داشتند، پرداخت و افزود: شناخته شدن ...

دیدار اعضای هیئت علمی و شورای سیاست گذاری کنگره بین المللی علامه ملا عبدالله بهابادی یزدی با معاون سیاسی ، امنیتی و اجتماعی استاندار یزد

اعضای هیئت علمی و شورای سیاست گذاری کنگره بین المللی علامه ملا عبدالله بهابادی یزدی با معاون سیاسی ، امنیتی و اجتماعی استاندار یزد دیدار و گفتگو کردند.

مهندس عزیزی در این دیدار با بیان اینکه دبیرخانه کنگره باید همت و تلاش مضاعفی برای معرفی درست شخصیت علامه ملا عبدالله بهابادی یزدی داشته باشد گفت: این شخصیت بزرگ که افتخار استان یزد به شمار می رود دارای ابعاد علمی متعددی است که باید بتوانیم آن را دقیق در سطح بین المللی و جهان تشییع معرفی نماییم.

وی افزود: شروع حرکت دبیرخانه و جدیت آن ها در پیگیری امور اجرایی نشان از وجود بدنه ای قوی و علمی دارد که در جای بسی شکر داشته و ما نیز از هر کمکی که بتواند به پیشرفت فعالیت های کنگره کمک کند دریغ نخواهیم کرد.

...

رئیس بنیاد پژوهشهای آستان قدس رضوی بیان کرد: اگر تا به حال یک چاپ مصحّح و منقّحی از حاشیه ملاعبدالله در دسترس نیست به علت کم‌کاری و سستی ما بوده است.

در دیدار اعضای کنگره بین المللی علامه ملاعبدالله بهابادی یزدی با رئیس بنیاد پژوهش های آستان قدس رضوی دکتر قراملکی با ابراز خشنودی از حضور هیئت اعزامی کنگره به بارگاه مقدس امام رضا علیه السلام و خیر مقدم به آنان گفت: بنیاد پژوهشهای آستان قدس رضوی برای اعتلابخشی و زمینه‌سازی برای پیشبرد بیشتر و بهتر این کنگره، از هر مساعدتی که در توانش باشد دریغ نخواهد کرد. البته از نظر ما این کار نهضتی است که شما آن را آغاز کرده و در حال انجام آن هستید و ما قطعاً در این قدم مبارک و مهمی که شما برداشته‌اید از هیچ عملی فروگذاری نخواهیم کرد. برای اینکه تعریف به صورت کلی و غیر عملی نباشد، بهتر است آن را با دیدی فراتر و دورتر از آنچه که هست، دید و ...

رئیس دانشکده فقه دانشگاه کوفه ضمن اعلام آمادگی این دانشگاه برای کمک و همیاری به کنگره علامه بهابادی یزدی گفت: این شخصیت بزرگ تفکری سیال در انتقال افکار سیاسی پدید آورد.

اعضای علمی کنگره بین المللی علامه ملأ عبدالله بهابادی یزدی با رئیس دانشکده فقه دانشگاه کوفه دکتر ستار حمود الأعرجی دیدار و گفت‌وگو کردند.

ستار حمود الاعرجی در این دیدار گفت: شخصیتی همچون علامه ملأ عبدالله بهابادی یک نماد و مظهر واقعی برای مکتب اسلام و مذهب شیعه محسوب می‌شود. وی در بهترین شرایط و جایگاه زمانه خودش بود و به حق باید برای این شخصیت منحصر به فرد برخاست و نشست. وی در زمانه‌ای که کشمکش‌ها و درگیری‌های دو دولت ایران و عثمانی به اوج خود رسیده بود نقش مهم و سازنده و مدیریتی تحسین برانگیز از خود بر جا گذاشت. زمانی که اوضاع سیاسی و تاریخی جهان و ایران در حال تغییر بود اعتبار اهل تسنن را برگرداند در شرایطی که انسان ...

در این دیدار دکترعلی اکبر کجباف  ابراز داشتند:

دولت صفوی یکی از مهم‌ترین دولت‌هایی است که اثرات مهم و دیرپایی را در ایران برجا گذاشته است.

این دولت ضمن رسمیت بخشیدن به تشیع در ایران، موقعیت جدیدی را برای ایران در عرصه بین الملل تعریف نمود و اقدامات فراوانی در حوزه‌های علمی - فرهنگی انجام داد که به عنوان شاخص در معرفی فرهنگ و تمدن شیعی شناخته می شوند؛ ازاین‌رو بررسی و تحلیل زوایای مختلف مناسبات حاکم و سیاست‌های دولت صفوی بسیار ضروری است.

ایشان همکاری اندیشمندان با دولت صفوی را یک نقطه عطفی در تاریخ عالمان و حوزه‌های علمیه شیعه دانستند که می بایست مطالعات گسترده‌ای برای شناخت ابعاد ناشناخته این همکاری‌ها صورت گیرد.

رئیس دانشگاه فرهنگیان استان اصفهان گفت: جمع‌آوری اسناد همکاری متفکران جهان تشیع با دولت صفوی می‌تواند نتایج مطلوبی در ساخت تمدن اسلامی در عصر معاصر داشته باشد. ایشان خاطر ...

دکتر حسن عبدی پور دبیر علمی کنگره در دیدار مسئولان دبیرخانه کنگره علامه ملاعبدالله بهابادی با مدیر" المرکز الإسلامی للدراسات الاستراتیجیة» التابع للعتبة العباسیة المقدسة" به بیان اهداف نکوداشت علامه ملاعبدالله بهابادی یزدی پرداخت و ابراز داشت: از سال ۱۳۹۶ کار نسخ شناسی و تالیف کتاب و مقالات آغاز گردید اما با توجه به بحران کرونا و تحولات مدیریتی در سطح استان یزد و بهاباد، مدتی فعالیت کنگره متوقف گردید، اما خوشبختانه در ماه گذاشته شورای سیاست گذاری کنگره تصمیم گرفت، مجددا فعالیت های علمی و فرهنگی کنگره با محوریت تکمیل کار شناسایی آثار خطی علامه و احیای آنها از سرگرفته شود.

دبیر کنگره علامه بهابادی یزدی استان یزد و بهاباد را همواره محل تربیت و رشد مشایخ و ستارگان آسمان علم و فقاهت دانست که هر یک از آن‌ها خدمات ارزنده‌ای به جهان اسلام به ویژه مکتب تشیع داشته‌اند از جمله این شخصیت‌ها می‌توان ...

دیدار و گفتگوی دبیر علمی کنگره علامه ملا عبدالله بهابادی یزدی با رئیس پژوهشگاه  علوم و فرهنگ اسلامی

در این دیدار دکتر عبدی پور گزارشی از روند علمی کنگره ارائه نمودند و با توجه به وجود پژوهشکده های محتلف پژوهشگاه خواهان همکاری پژوهشکده اندیشه سیاسی ،مرکز احیای اثار اسلامی و اداره فناوری اطلاعات  با دبیرخانه کنگره  شدن

در این دیدار دکتر لک زایی موضوع احیای آثار و اندیشه های  دانشمندان شیعی را بسیار مهم دانستند و یادآورشدن  که علی رغم زحمات و خدمات زیاد مراکز احیای آثار تراث شیعه- اما هنوز شخصیت های بزرگی در جهان تشیع هستند که می بایست آثار شان را احیای کنیم 

رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی بیان داشتند که احیای آثاربزرگان جهان تشیع ، کاری  تخصصی ، طاقت فرسا ونیار مند تاملات و رایزنی های گسترده با مراکز فعال در امر مخطلوطات و در اختیارداشتن متخصصان با تجربه  دراین حوزه است

رئیس ...

در این دیدار آقای دکتر حسن عبدی پور؛ دبیر علمی کنگره بین المللی ملاعبدالله بهابادی ابتدا در خصوص کارهای صورت گرفته گزارشی ارائه نموده و خاطر نشان کردند با توجه به این که بخشی از شخصیت علمی ملاعبدالله بهابادی در مکتب اصفهان سپری شده است می توان از ظرفیت حوزه علمیه اصفهان در شناخت بهتر ملاعبدالله بهابادی بهره لازم را برد.

روز سه شنبه همزمان با ولادت امام حسن عسگری علیه السلام در قطب علمی صفویه جلسه ای با حضور جناب آقای دکتر حسن عبدی پور و حجت­الاسلام و المسلمین هروی و جناب آقای دکتر منتظرالقائم ریاست قطب علمی صفویه و جناب دکتر آقای جعفری معاونت قطب برگزار گردید.

روز سه شنبه همزمان با ولادت امام حسن عسگری علیه السلام جلسه ای با حضور جناب آقای دکتر حسن عبدی­پور و حجت­الاسلام و المسلمین هروی و جناب آقای دكتر علي كرباسي زاده اصفهاني رئیس گروه فلسفه دانشکده ادبیات و علوم انسانی برگزار گردید.

یکی از ویژگی های علامه بهابادی یزدی تربیت دانشمندان اثر گذار و دارای خدمات اجتماعی در جامعه است و شیخ بهایی تنها یکی از شاگردان ایشان است.

ویژه نامه ها

ویژه نامه 1 ویژه نامه 2  معرفی آثار  معرفی آثار(انگلیسی)
ویژه نامه (عربی) حکیم بهابادی در یک نگاه (فارسی) حکیم بهابادی در یک نگاه (انگلیسی) حکیم بهابادی در یک نگاه (ترکی)
TPL_BACKTOTOP