علامه بهابادی یزدی الگویی برای مدیریت و دیپلماسی علمی در جهان اسلام است

دکتر احد فرامرز قراملکی در اختتامیه کنگره بزرگداشت علامه ملا عبدالله بهابادی یزدی، این شخصیت علمی را الگویی برای مدیریت و دیپلماسی علمی در جهان اسلام معرفی کرد. وی گف: علامه بهابادی یزدی نه تنها در زمان خود، بلکه در طول قرن‌ها، تأثیرات عمیقی بر تمدن اسلامی گذاشته است.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری «حوزه»، دکتر احد فرامرز قراملکی مدیر عامل بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی در اختتامیه کنگره بزرگداشت علامه ملا عبد الله بهابادی یزدی که در نجف برگزار شد گفت: علامه ملا عبدالله بهابادی یزدی از شخصیت‌های علمی هستند که آثار علمی و عملی ایشان نه تنها در زمان خود باقی نمانده، بلکه قرن‌ها استمرار پیدا کرده و بخشی از تمدن اسلامی ما را شکل می‌دهد. به همین دلیل، مطالعات و پژوهش‌هایی که در مورد شخصیت‌های علمی، از جمله علامه ملا عبدالله یزدی انجام می‌شود، می‌توان به دو بخش تقسیم کرد:

نگاه گذشته‌نگر: مربوط به زمان حیات علامه یزدی، آثار و اندیشه‌های او و مجموعه عملکردها و تأثیرات فعالیت‌های وی که شامل آثار، اساتید و شاگردان ایشان می‌شود.

نگاه آینده‌نگر: دکتر قراملکی تأکید کرد که آنچه اکنون به آن نیاز داریم، بهره‌گیری از نگاه آینده‌نگر است. ما امروز و در آینده، مسائل مهم فکری، نظری و عملی متعددی در پیش داریم که باید بتوانیم از اندیشه‌های علامه ملا عبدالله یزدی و مشی وی برای حل مشکلات امروز و فردا استفاده کنیم.

مدیر عامل بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی به این نکته اشاره کرد که اگر امروز علامه ملا عبدالله یزدی در دو کشور ایران و عراق بودند و با مسائل جدید اعتقادی و کلامی جهانی مواجه می‌شدند، چه تحقیقاتی ارائه می‌دادند؛ آیا باید اندیشه‌های فلسفی را با گذشته آنها بررسی کنیم یا آنکه فلسفه را به میدان زندگی امروز بیاوریم و از آن بخواهیم که برای چالش‌های امروزی راه حلی ارائه دهد؟

دکتر قراملکی به متفکرانی چون استاد شهید مرتضی مطهری و آیت‌الله محمد باقر صدر اشاره کرد که فلسفه را به زندگی خود ارتباط دادند. در راستای این کنگره، پژوهش در مورد نحوه اداره آستان مقدس علوی تحت تدبیر علامه ملا عبدالله یزدی و چگونگی نظم‌بخشی به امور اهمیت دارد. الگوهای عملی مدیریتی ایشان می‌توانند به صورت مدل‌های علمی و عملی استخراج شوند.

وی افزود: از منظر دانش مدیریت، عتبات عالیات سازمان‌هایی هستند که نمی‌توان از الگوهای غربی برای مدیریت آنها استفاده کرد، اما می‌توان از شیوه‌های مدیریتی علامه بهابادی یزدی یک مدل ساخت که برای بهبود مدیریت عتبات مورد استفاده قرار گیرد.

دکتر قراملکی ادامه داد: به عنوان یک نمونه دیگر برای رویکرد آینده‌نگر علامه بهابادی یزدی، دیپلماسی علمی ایشان است. آن عالم بزرگوار در واقع یک دیپلمات علمی بر اساس یک الگو در روابط بین‌المللی و گفت‌وگوی بین ملت‌ها و مذاهب بودند. با مطالعه و استخراج این مدل‌ها می‌توان برای حل مشکلات امروزی بهره مناسب را برد.

در پایان، دکتر قراملکی از زحمات تمامی دست‌اندرکاران و برگزارکنندگان این کنگره که با همت دانشگاه کوفه و دانشگاه‌های ایران برگزار شد، تشکر کرده و پیشنهاد کرد که این رخداد به صورت دوسالانه با رویکرد آینده‌نگر ادامه یابد تا بتوانیم از اندیشه‌های علامه ملا عبدالله بهابادی برای حل مشکلات امروز و فردای‌مان بهره‌برداری کنیم.

ویژه نامه ها

ویژه نامه 1 ویژه نامه 2  معرفی آثار  معرفی آثار(انگلیسی)
ویژه نامه (عربی) حکیم بهابادی در یک نگاه (فارسی) حکیم بهابادی در یک نگاه (انگلیسی) حکیم بهابادی در یک نگاه (ترکی)
TPL_BACKTOTOP