• با تشکر از وقتی که در اختیار ما قرار داده اید. از دیدگاه حضرتعالی دانش منطق چه جایگاهی در حوزه­های علمیه دارد؟

بسم الله الرحمن الرحیم؛ دانش «منطق» از سه جهت ذیل در حوزه های علمیه مورد اهتمام طلاب و فضلاء بوده است:

  1. علم«منطق» همچون دانش ادبیات عرب نسبت به بسیاری از علوم اسلامی جنبه مقدمی دارد؛
  2. بسیاری از قواعد منطق توسط فلاسفه اسلامی توسعه و تعمیق پیدا کرده است؛
  3. رسالت منطق باز داشتن ذهن از خطای در اندیشه است.

این سه جهت جایگاه خطیر این دانش در علوم اسلامی انسانی را نمایان می­کند.

  • حاشیه ملاعبدالله یزدی از جمله کتب منطقی است که در حوزه­های علمیه مورد اهتمام است، از دیدگاه جنابعالی توجه به متونی همچون حاشیه تا به چه میزانی در پیشبرد علمی طلاب موثر می­باشد.

در حوزه های علمیه برخی از کتب به دلیل ویژگی­های خاصی که دارند به عنوان کتب درسی طلاب در نظر گرفته شده است. کتاب­های متداول درسی در حوزه های علمیه شیعه در طی زمانهای مختلف با یکدیگر متفاوت بوده و در هر دوره و زمانی کتابهای خاصی تدریس می شده است. حاشیه ملاعبدالله از جمله کتبی است که در حوزه دانش منطق صدها سال جز متون درسی طلاب بوده و است. کتاب حاشیه بر تهذیب المنطق منبعی ارزشمند در دانش منطق محسوب می­گردد که دارای ریزه­کاری­های دقیقی است و طلاب برای به دست آوردن توان علمی خوب گریزی از این مباحث ندارد. در جایگاه رفیع این کتاب همین بس که اساتید و طلابی که با کتاب تهذیب المنطق سر و کار دارند خود را بی‌نیاز از مراجعه به کتاب نمی‌بینند.

  • از دیدگاه حضرتعالی وظیفه ما نسبت به بزرگانی همچون ملاعبدالله بهابادی چیست؟

سرمایه‌های بسیار بزرگ علمی و معنوی افتخارات هر ملتی محسوب می‌شوند به گونه ای که هویت هر ملتی با بزرگان و سرمایه­های علمی و معنوی هر ملت سنجیده می­شود. ملاعبدالله بهابادی یزدی یکی از سرشناس­ترین چهره­های تشیع در قرن دهم ه.ق است که با نگارش کتب متعدد فقهی، کلامی، تفسیری، منطقی، ادبی و حق بزرگی بر گردن ما دارد و ما باید خود این بزرگوار و آثارش را برای جامعه و طلاب معرفی و در معرض دیگران قرار دهیم. امیدوارم مرحوم بهابادی و تمامی بزرگان عرصه فقه و فقاهت با انبیا و اولیای الهی محشور گردد؛ زیرا گره‌گشای نیازهای علمی بسیاری از مخاطبان و پژوهندگان این دانش است. به باور بنده برای اینکه این شخصیت‌ها از گوشه کتابخانه­ها خارج شده و به عنوان الگوهای نسل جدید قرار گیرند مسئولان وظیفه دارند با برگزاری نکوداشت‌ها، این فرهیختگان را به جامعه امروزی معرفی و ویژگی‌های اخلاقی و منش‌های رفتاری و زندگی عارفانه و زاهدانه آنها را به نسل امروز معرفی کنند تا جوانان ما که به دنبال الگوهایی در رفتارهای شخصی و زندگی اجتماعی خودشان هستند بتوانند با الگو قرار دادن این فرزانگان زندگی صالحی داشته باشند. این امر موجب غنای شخصیت‌ها و فرهنگ ناب تشیع بیش از گذشته را فراهم می­کند.

 

ویژه نامه ها

ویژه نامه 1 ویژه نامه 2  معرفی آثار  معرفی آثار(انگلیسی)
ویژه نامه (عربی) حکیم بهابادی در یک نگاه (فارسی) حکیم بهابادی در یک نگاه (انگلیسی) حکیم بهابادی در یک نگاه (ترکی)
TPL_BACKTOTOP